Te brendshmet dhe nje veshtrim I pergjithshem

Megjithese nje pjese e njerezve nuk i kushtojne rendesine e duhur, te brendshmet jane ndoshta veshjet me te rendesishme qe vijne direkt pas lekures suaj. Ato jane gjithe kohes ne kontakt te pare me trupin tuaj dhe ruajne pjeset me sensitive te trupit te njeriut

Sa shpesh duhet te zevendesohen

Te qenurit ne kontakt te drejtperdrejte me trupin tuaj kerkon qe te brendshmet tuaja te jene sa me cilesore, me fibra natyrale si pambuk etj. Por vetem cilesia nuk mjafton nese ato nuk zevendesohen te pakten 1 here ne vit. Pra ju duhet ti drejtoheni dyqaneve per te blere te brendshme me shume se 1 here ne vit. Kjo ben te mundur shmangien e semundjeve dhe infeksioneve te ndryshme sipas Good Housekeeping Institute ose GHI per lehtesi shqiptimi.

Te brendshmet dhe blerja e tyre

Gjithashtu gazeta The Sun rekomandon zevendesimin e te brendshmeve tuaja te pakten 1 here ne vit nese nuk doni te keni problem me mikrobet dhe mikrogjallesat e ndryshme.
Edhe pas larjes sistematike te brendshmet e lara perseri bartin rreth 1000 bakterete gjalla. Sipas nje studimi te nje firme prestigjoze britanike ne 2 luge uje pas larjes ne lavatrice gjenden rreth 1 milion baktere.

Disa nga modelet tona te kompleteve te te brendshmet per femra

Comfy underwear. Cotton and modal materils Different colors Differenr sizes

A post shared by intimodal (@intimodal) on

Disa keshilla praktike se si te kujdeseni per te brendshmet tuaja.

Sipas GHI te brendshmet duhet te nderrohen cdo dite, pizhamat duhet te nderrohen pas 3 neteve tegjumit, dhe carcafet e krevatit 1 here ne jave. Jasteket duhet te nderrohen 1 here 3 muaj.
Por realtieti eshte ndryshe nga sa rekomandon shkenca. Keshtu sipas nje studimi britanik meshkujt I nderrojne te brendshmet 1 here ne dy dite. Ndersa femrat I mbanin pizhamat per 4 dite.
Firma amerikane Malberry’s Garment Care, ne nje ankete te zhvilluar gjeti se 18% e meshkujve dhe 10.5% e femrave nuk I lajne te brendshmet e tyre. Per pizhamat rekomandohet sic u tha te nderrohen 1 here ne 3 nete fjetjeje sepse duke qene pas trupit ato mbajne qelizat trupore qe leshon trupi i njeriut si dhe jane bartese te mikroorganizmave te ndryshem.
Te brendshmet keshillohen te lahen ne lavatrice ne uje te nxehte me pak zbardhues. Gjithsesi nje pjese e mire e tyre nuk e durojne ujin e nxehte. Shikoni instruksionet ne etikete per nje larje me efektive ne menyre qe te ruhet freskia dhe elasticiteti i te brendshmeve tuaja. Ne kete rast keshillohet ti lani me uje pak te ngrohte me nje detergjent qe permban peroxide.
GHI rekomandon qe te lahet dhe vete lavatricja ne menyre qe procesi i larjes te jete sa me cilesor. Nje tjeter statistike e rendesishme e MSN tregon qe personat e moshes 18-24 vjec kujdesen me shume per higjenen e te brendshmeve te tyre.
Pra sipas studimeve te pavarura ne dy nga vendet me te zhvilluara te botes higjena dhe ne vecanti te brendshmet nuk marrin vemendjen e duhur dhe neglizhenca con ne semundje te individit.

Artikuj te ngjashem
How often do you need new undies
Underwear washing lifespan. Huff Post
How to get the whitest using bleach